Om os

Websitet Feriehistorie.dk rummer i sig selv en historie. Det er en fortælling om hvordan al ny viden starter med en undren. Jeg begynder som kulturhistoriker at reflektere over, hvorfor mennesker jeg møder fortæller at ferien er livet for dem. Derefter begynder jeg at afsøge mine fagområder etnologi og historie, for jeg er omkring 2010 sikker på at der må være forsket og publiceret en masse om emnet. Men nej, det indskrænker sig til et par etnologiske udgivelser.: Sommerglæder, 1986 og  Orvar Löfgren, On Holliday, 1999, men det er mere turismekulturen end egentlig ferie han undersøger.

Jeg startede ud med at undersøge hvor københavnerne tog hen i deres fritid/ferie. Via skattelisterne kunne jeg følge dem til Dragør, og til Frederiksberg  hvor jeg indtil 1903 kan se; hvem, og hvor lang tid de ferierede. Der har jeg siden 2012 indsamlet et stort materiale som jeg over de kommende år vil publicere.

Det er mit håb at der viser sig en interesse for forskning i emnet, der i heldigste fald vil kunne føre til etablering af et videncenter for feriehistorie.

Med venlig hilsen

Ellen Möllerström

Selvstændig ferieforsker
cand.mag i historie og etnologi

Ophavsret

På feriehistorie.dk tilhører ophavsretten forfatteren med mindre andet angives. Du må citere fra artikler og indlæg på disse sider, og du må linke til sider. Større uddrag skal du bede om lov til at gengive.