Om os

Feriehistorie.dk er sat i verden for at bringe viden om ferie i spil i nutiden. Ferie forstået som ”livsens kilde” som det tidsrum hvor du tanker op, bestemmer hvad din dag skal indeholde. Vi er overbevist om at hvis et bæredygtigt samfund skal udvikle sig, er viden om feriens historiske dimension vigtig, hvis man vil perspektivere både sit arbejds- og fritidsliv. Hvad får du/i ud af at deltage i et af vores arrangementer:

  1. Deltagerne får helt ny viden, de ikke kan få andre steder.
  2. En viden som bidrager til at forstå vores samtid bedre.
  3. En fordel når du skal agere i en verden under konstant forandring – med eller uden Corona.

Historien om Feriehistorie.dk rummer i sig selv en historie. Det er en fortælling om hvordan al ny viden starter med en undren. Jeg begynder som kulturhistoriker at reflektere over, hvorfor mennesker jeg møder fortæller at ferien er livet for dem. Derefter begynder jeg at afsøge mine fagområder etnologi og historie, for jeg er omkring 2010 sikker på at der må være forsket og publiceret en masse om emnet. Men nej, det indskrænker sig til et par etnologiske udgivelser.: Sommerglæder, 1986 og  Orvar Löfgren, On Holliday, 1999, men det er mere turismekulturen end egentlig ferie han undersøger.

Det er mit håb at der viser sig en interesse for forskning i emnet, der i heldigste fald vil kunne føre til etablering af et videncenter for feriehistorie.

Med venlig hilsen

Ellen Möllerström

Selvstændig ferieforsker
cand. mag i historie og etnologi

Ophavsret

På feriehistorie.dk tilhører ophavsretten forfatteren med mindre andet angives. Du må citere fra artikler og indlæg på disse sider, og du må linke til sider. Større uddrag skal du bede om lov til at gengive.